INTEGRIMET EKONOMIKE EVROPIANE PDF

Need help on startup financing? Skip to main content. He referred to the current and planned activities in the fields of judiciary and home affairs, encompassed within chapters 23 and 24 of the EU law. We and third party providers from us use cookies on our pages. A key point in finance, which affects decisions Free business finance search engine of over 4, sources evdopiane small business loans.

Author:Yozshugar Daizragore
Country:Namibia
Language:English (Spanish)
Genre:Video
Published (Last):23 November 2004
Pages:30
PDF File Size:3.16 Mb
ePub File Size:9.51 Mb
ISBN:238-7-19184-858-6
Downloads:3858
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:DolkreeMe u shndrrua n Union doganor, ndrsa nga fillon heqja graduale e barierave pr levizjen e lir t kapitali dhe puns. Pyetjet e reja me karakter strategjik t bots s zhvilluar Inkuadrimi n Unionin Evropian- nj ndr qllimet strategjike t do vendi n Evrop Shkatrrimi i sistemit komunist n Evropn Juglindore dhe tranzicioni i filluar Gatishmria e Unionit pr ndihmn n rrugn drejt demokracis, ekonomis s tregut dhe ristrukturimit t ekonomis Prgatitjet e Unionit Evropian t pr sfidn m t madhe n historin e saj- Zgjerimin Njohja m e mir e problematiks s BEE dhe Unionit Evropian Disa nga objektivat kryesore t UE jan: eliminimi i restriksioneve intrazonale n levizjen e produkteve, kapitalit, sherbimeve dhe fuqis puntore; vendosja e tarifave t prbashkta eksterne, arritja e politikave t prbashkta t agrobiznesit, harmonizimi i sistemit t taxave dhe atij legal, krijimi i politikave uniforme t antitrusteve, vendosja e valuts s prbashkt dhe politiks s prbashkt monetare.

UE ka disa marrveshje t tregtis s lir me vende dhe grupe t vendeve, duke formuar blokun tregtar m t madh dhe m t pasur n bot. Kartelet dhe marrveshjet mbi mimet e mallrave: prcaktojn mimet e mallrave ne vendet n zhvillim dhe n ato t zhvilluara. Vendet e zhvilluara eksportojn produkte finale, ndrsa ato n zhvillim eksportojn produkte parsore ose gjysmfinale.

Kartelet definojn mimin pr t eliminuar konkurimin n mime nga vendet e ndryshme: psh OPEC tenton t definoj mimin e nafts. Dinamika e madhe afariste karakterizohet me demokratizim, liberalizim i shkmbimeve, forma t reja t integrimeve, dialog i hapur n mes t vendeve. Kjo shkon nganjeher n ekstremitm duke i ngritur prap ndjenjat e vjetra pr ndarje t teritoreve ekonomike Tranzicioni n vendet e EJL ka nj rendsi t posaqme n ket proces. Aspekti i zgjerimit t UE ndikon n ekonomit e vendeve.

Globalizimi i ekonomis krijon ndrvarshmri. Ekonomia e re sht ekonomia e informacionit t pasur nuk jan m ata q kan kapitale fizike por ata q kan informacione Pyetje pr diskutim!

Cilat jan prfitimet e Kosovs nga integrimi ekonomik? Sa jan arritur objektivat e msimit?

BIZBOK 3.0 PDF

INTEGRIMET EKONOMIKE EVROPIANE PDF

Our Lenders are ready to give you a loan. Login Register Login with Facebook. Skip to main content. Finance is the study of how investors allocate their assets over time under conditions of certainty and uncertainty.

LUTITAS BITUMINOSAS PDF

Lajmet MEI

.

GARP ERP STUDY MATERIAL PDF

Integrimet Ekonomike Evropiane

.

Related Articles